Grups de CREIXEMENT FAMILIAR

És un grup de suport a les persones que acompanyem a infants, des del qual adquirir eines noves i reapropiar-se de les que ja disposem, així com revisar els recursos que fem servir en el dia a dia amb els infants.

L’objectiu és aconseguir gaudir de relacions més satisfactòries amb els fills i les filles, tot aprenent a desenvolupar més confiança en les pròpies capacitats i reconeixent les dificultats que apareixen en la criança i traspassant-les.

És un espai on compartir les pròpies vivències entorn la criança, no és un curs amb temari. Es treballa a partir de l’emergent del grup, amb un enfoc gestàltic i corporal, des del prisma de l’educació humanista.

També s’aporta un marc teòric sobre les fases evolutives infantils i com acompanyar les necessitats genuïnes en cada etapa, informació básica per promocionar un desenvolupament sà en el creixement dels infants.

Per exemple, una mama arriba al grup preocupada perquè la seva filla de 5 anys ha començat a dir-li mentides. La mare es molesta i li diu: “en aquesta casa no diem mentides!”. La mare se sent culpable perquè creu que alguna cosa fa “malament” si la filla la menteix. La mare es veu alleugerida quan sap que el mentir és un fer pròpi de l’edat de la filla, doncs forma part del descobrir que la realitat es pot manipular amb les paraules, i la nena experimenta així el poder del llenguatge. A partir d’ara la mare tindrà una nova resposta davant d’aquest comportament.

En resum: Treballem a través del compartir experiències quotidianes, contrastant què és propi de cada fase evolutiva infantil, com ho podem acompanyar de la forma més saludable possible i amb quines potencialitats i impediments personals i socials comptem per fer-ho.
Fem dinàmiques per incorporar allò après, tot afluixant tensions per afavorir una ma/paternitat més lliure, espontànea i feliç.

 

camins.png

fluvia.png

yogayo.png

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: