“QUAN TORNEM A SORTIR AL CARRER, LA VIDA SERÀ UNA ALTRA COSA”

Reflexió del dia per qui esteu a càrrec d’infants…
(Ve d’una conversa del grup de Telegram de l’Ofici d’Educar, de Cat Radio)

Penso que és important que lxs adultxs a càrrec d’infants us cuideu molt, no us oblideu de vosaltres per atendre/voler que facin coses els infants. (Aqui venia el video que vaig enviar i altres que faré)

És un clàssic que em trobo cada dia a la consulta: veure mapares esforçadxs per que el seu fill facin X o Y. I de fons, què ens passa a nosaltres quan no ho fan? Des d’on ho volem? Des de la propia por o des de veure’lxs a ellxs amb el que estan necessitant darrere la seva “oposició”? Són preguntes que llenço a mode de provocació inspiradora per trucar la porta d’espais de reflexió i veure des d’on ens movem, que és des d’on estem sembrant la relació.

Com diuen companyes del sector, flexibilitat, estructura (no rígida), ESCOLTA, i pactes. Son paraules que em sonen necessaries en aquest moment.

Avui em venia la certesa de que estem en el canal de part d’un nou món. No és poca cosa, està caient un paradigma, quedant enrere certeses, persones, creences, possibilitats…que donàvem per fetes. A l’altre costat del canal hi ha una nova llum, però no la coneixem. De moment som a la transició.

L’actitud sobre la que hem estat educats i educades és “colonitzadora”, creient que podem dominar i conquerir el que sigui, fins i tot ens tractem en el nostre propi cos així, perquè tractem la natura així: domesticant-la/nos. I el que està passant trenca els esquemes del que coneixíem com a seguretat en diferents aspectes de la vida. No tenim el control, no serveix de res anar de colonitzadorxs davant una força molt més gran que nosaltres, per tant estem invocats a l’ESCOLTA. I també amb els infants:

Què els hi passa amb els deures? Com se senten amb el confinament? El viuen com a vacances perquè no han assimilat que és una altra cosa? I hem assimilat com a adultxs el que “això” és?

Quan tornem a sortir al carrer la vida serà una altra cosa.
És una situació complexa amb molts matisos passant a l’hora, alguns visibles i tangibles, alguns psicològics i més invisibles.

Per tant, a nivell de convivència amb fillxs veig bé la rutina per no perdre la orientació del temps i tenir una seguretat que lxs contingui i.ordeni però sense rigidesa i permetent espais d’espontaneïtat amb el maneig del temps, això és una oportunitat per exercitar l’autonomia. Tinguem la culpa observada i lliguem-la curt, fora exigències, el moment és prou exigent per si mateix i fer el millor que es pot en aquest escenari és fer-ho molt bé. És un moment per obrir el cor i trobar-se amb què els mou, què els hi passa amb els deures, a què es poden comprometre (depen de l’edat), que necessiten…

I sobretot, estic d’acord amb el que ja s’ha dit bastant peró no se si suficient, poder fer “fèrtil el buit” i davant de l’absència d’inputs externs veure com reaccionen els infants, com es poden trobar a si mateixos o fugir-ne en aquest escenari casolà. És molt diferent fer una proposta d’una activitat que deixar que la seva curiositat, i ganes de saber sobre un tema parli en veu alta.
Recomano a l’André Stern que té xerrades inspiradores al Youtube.

Confiança, no opisició, diàleg, escolta, límits amorosos q tenim temps -depèn de com mes flexibles en un moment de desconcert-, cultivar les relacions i trobar-nos des del que som més enllà del què fem farà que el que fem sigui significatiu.

Una abraçada familia!

Música per l’ànima:
https://youtu.be/uwH47FCPGDU

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: